Operakompaniet Første Akt ble stiftet 2016, og består i dag av regissør Kristen Grødem og operasangerne Øystein Skre, Trond Bjerkholt, Kjersti Kongssund og Cecilie Ødegården.

Kompaniet spesialiserer seg på 1 aktsopera  innen sjangeren «opera buffa» (komisk opera) som vokste frem første halvdel av 1800-tallet i Napoli. Hverdagslige situasjoner, lokal dialekt samt enkel vokal tekst er noen av kjennetegnene. Det er derfor et viktig mål for Første Akt at vårt publikum får operaforestillinger på norsk! På den måten blir humor, sang og handling lettere tilgjengelig.

For at flest mulig kan ta del i denne operasjangeren ønsker vi å gjøre forestillingene enkle, men gjennomarbeidet, både når det gjelder regi og rekvisitter. Da kan vi gjøre forestillinger hvor som helst!

Vår første produksjon var operaen Rita av Donizetti (høst 2016), varighet 1 t og 15 min. Her er vi totalt 4 musikere (1 pianist og 3 sangere). Neste produksjon er La Cambiale di Matrimonio av Rossini som har premiere høsten 2018.

Ta kontakt dersom du vil ha en hel operaforestilling i stua, på scenen, på operacafe, for bedriften, til julebordet, til festivalen,  osv.

Med beste hilsen

FØRSTE AKT