forste-akt-oysteinØystein Skre studerte sang ved Norges musikkhøgskole og ved Statens Operahøgskole. Han har vært medlem av vokalgruppene Bjelleklang og Gli Scapoli, og i 2005 ble han fast ansatt i Operakoret. Ved Nasjonaloperaen har Øystein Skre gjort solistoppgaver som Zuniga i Carmen, Nachtwächter i Die Meistersinger, Monterone i Rigoletto, Black Bob/Vaktmesteren i Let`s make an Opera, Notler/Ringeren i Den fjerde nattevakt, Sersjanten i Manon Lescaut og Ambrogio i Barberen i Sevilla. Skre er også mye benyttet som solist ved fremføring av kirkemusikalske verk i Norge. Høsten 2012 har han sunget rollen som Sarastro i Tryllefløyten ved Kilden teater- og konserthus, Kristiansand symfoniorkester ledet av Rolf Gupta.

 

forste-akt-trondTrond Bjerkholt er utdannet sanger ved Bergen Musikkonservatorium og har også studert med Jan Sødal og Helene Ziebarth. Han har sitt daglige virke som korsanger ved Den Norske Opera. Han liker å spille saxofon og er interessert i Shakespeare, og har publisert artikler om musikkhistoriske emner i tidsskriftene St Olav og Segl.

 

 

forste-akt-cecilieCecilie C. Ødegården har sin diplomutdannelse i utøvend eklassisk sang fra Norges Musikkhøgskole. I dag er hun fast ansatt som sopran i Operakoret ved Den Norske Figaros bryllup av Mozart, under ledelse av dirigent Fanie Jooste i Sør-Afrika. Cecilie gjestet Trondheim Kammermusikkfestival i 2013, der hun sang hovedrollen i operaen The Blind av festivalkomponist Lera Auerbach. Januar 2015 ble Cecilie igjen invitert til Trondheim, hvor hun åpnet festivalen Barokkfest sammen med Steinar Granmo Nilsen på naturhorn og Kristin Fossheim på hammerklaver.

 

forste-akt-kjerstiKjersti Kongssund er utdannet fra Østlandets Musikkonservatorium i Oslo og har vært fast ansatt som sopran i Operakoret fra august 2002. Hun har sunget flere solistroller på Hovedscenen som Frasquita i Carmen i 2003 og 2005, Inez i Trubaduren, Filledokka i Dokkedoktoren. Seterjente i Peer Gynt har hun sunget på Hovedscenen, i Oslo Konserthus og med Nasjonaloperaen på turné til Madrid, Barcelona, Valencia, St Petersburg, Minneapolis, Karlstad, Dalhalla, og Stockholm. Denne rollen sang hun også i oppsetningen av Peer Gynt i Kairo 2006.